X
Menu
X

Tips & tools

Hoe ga je als hulpverlener om tijdens je werk met Twitter, gamegedrag, Facebook, grooming, loverboys, de smartphone, en afstand en nabijheid op het internet? Zie jij vooral gevaren en ervaar je weerstand? Dan kun je wel wat tips gebruiken hoe je hier het beste mee kunt dealen. deTweetFabriek heeft een aantal handreikingen geschreven om je op weg te helpen met de sociale media en mediawijsheid tijdens je werk als hulpverlener. Kijk voor heel veel meer informatie over mediawijsheid op www.mijnclientonline.nl.
EDIT TITLE View All
Stappenplan Sexting
Stappenplan Sexting
Dit stappenplan (gemaakt door Solange Jacobsen en Jacqueline Kleijer) van Bureau Jeugd en Media is gemaakt voor scholen als handreiking. Met wat aanpassingen kan hij ook prima als stappenplan dienen binnen zorginstellingen en leefgroepen.
Handout Tips voor zorgprofessionals
Handout Tips voor zorgprofessionals
De workshops en trainingen van DeTweetFabriek staan bol van de informatie en praktische tips. Zo is het handig om te zorgen dat je weet waar je betrouwbare informatie kunt vinden over media en zorg. En dat je weet waar je cliënten naartoe kunt verwijzen. Deze handout geeft je veel informatie om met deze adviezen aan de slag te gaan. Wil je meer weten over je werk als professional en de invloed van sociale media en internet? Neem voor info, advies of een vrijblijvende offerte contact op.  
10 tips voor een methodische start met mediawijsheid
10 tips voor een methodische start met mediawijsheid
Hoe zorg je ervoor dat mediabegeleiding aan bewoners/cliënten geen symptoombestrijding wordt? Maar dat dit voor de lange termijn vergroeit in de visie en werkwijze van de begeleiders? Met deze tien tips kan je direct aan de slag met een methodische aanpak van mediawijsheid binnen de woongroep, de instelling of buurtteam.
Praten over internet 10 tips voor begeleiders
Praten over internet 10 tips voor begeleiders
In gesprek gaan over internet kan lastig zijn. Soms heeft het niet je aandacht, maar net zo makkelijk kan je last hebben van handelingsverlegenheid. De tool met tien tips geformuleerd door Mijn Kind Online helpen je op weg om het gesprek aan te gaan. Sanne van der Hagen van Noxqs en ik hebben ze herschreven, zodat ze geschikt zijn voor begeleiders werkzaam in de verstandelijk gehandicaptensector.
Mediawijsheid integreren in zorgplannen
Mediawijsheid integreren in zorgplannen
Hoe zorg je ervoor dat mediabegeleiding aan bewoners/cliënten integreert in de dagelijkse zorg en begeleiding? Wanneer we kijken naar de verschillende leefgebieden van iemand, zie je al snel dat mediawijsheid op elke leefgebied van invloed is. Met deze tool gebaseerd op de domeinen van Shalock, probeer deze invloed, middels vragen, inzichtelijk te maken.
De maatschappelijk werker en de digitalisering
De maatschappelijk werker en de digitalisering
Wie de opleiding MWD gedaan heeft of er nog mee bezig is, is met de volgende 18 competenties bekend. Het zijn de kaders om je vak te leren en te toetsen of je de werkvloer op mag gaan. Ik wil je met deze handreiking laten zien wat mediawijsheid betekend voor jouw als maatschappelijk werker. Ik leg bij iedere competentie uit hoe je competenties van je vak mediawijs kunt benaderen en wil je hiermee een handvat bieden om een start te maken met het werken in het digitale tijdperk.