X
Menu
X

Portfolio

EDIT TITLE
’s Heerenloo
’s Heerenloo
In December verzorgde DeTweetFabriek in opdracht van Bureau Jeugd en Media een studiemiddag voor 20 begeleiders van ’s Heerenloo uit Noordwijk over de online kansen en risico’s van het internet.
Philadelphia
Philadelphia
Eind november stond er bij Philadelphia het Festival van de Toekomst op het programma. DeTweetFabriek reisde in opdracht van Bureau Jeugd en Media af naar Hommerts in Friesland voor drie workshops over online met een licht verstandelijke beperking. De centrale vraag was: ‘wat is er nodig om jongeren met een licht verstandelijke beperking wegwijs te maken in de wereld van sociale media’.
Digimant
Digimant
In november 2017 nam DeTweetFabriek deel aan de content dag van de Digimant. Samen met een flinke club experts op  het gebied van Mediawijsheid is er content aangeleverd voor het nieuwe blended bordspel. Meer over de Digimant .
Stichting De Okkernoot
Stichting De Okkernoot
In november 2017 reisde DeTweetFabriek af naar Zeeuws-Vlaanderen. Cliënten, verwanten, begeleiders en bestuur volgenden een presentatie over Mediawijsheid. Daarna is er in mini-workshops verder gewerkt aan het ontdekken van materiaal en de visie van de organisatie.
Kennisnet & Mijn Kind Online
Kennisnet & Mijn Kind Online
Kennisnet heeft in samenwerking met Mijn Kind Online een nieuwe brochure gemaakt over mediaopvoeding aan kinderen met een licht verstandelijke beperking. DeTweetFabriek heeft een bijdrage mogen leveren aan de inhoud van de brochure.  Hier is hij te downloaden.
Leids Congres Bureau – Zorgtechnologie en Domotica in de langdurige zorg
Leids Congres Bureau – Zorgtechnologie en Domotica in de langdurige zorg
Op 5 september sprak DeTweetFabriek samen met Jethro Hardeman namens Amerpoort op het congres Zorgtechnologie en Domotica in de langdurige zorg. Samen met de 40 deelnemers hebben we een experiment gedaan om te ervaren of het samen op 1 lijn komen over E-Health makkelijk gaat. Aansluiten hebben we een korte weergave gegeven over hoe er binnen Amerpoort vorm wordt gegeven aan het InnovatieLab en het consultatieteam Client, Internet en Sociale Media.
ECPET – Defence For Children
ECPET – Defence For Children
ECPAT Youth Group gaat in Rotterdam op het speciaal onderwijs lessen verzorgen over media. DeTweetFabriek gaf hen een masterclass over wat een Licht Verstandelijke Beperking voor invloed heeft op hun lessen. We hebben samen nagedacht hoe je bijvoorbeeld het zeer abstracte begrip “privacy” goed kunt uitleggen.
SBO Merlijn
SBO Merlijn
Op 23 februari verzorgde DeTweetFabriek in opdracht  van Bureau Jeugd en Media een studiedag op SBO Merlijn in Den Haag. Na het plenaire gedeelte hebben de docenten in verschillende mini-workshops gezamenlijk gewerkt aan een aantal doelen.
Abrona
Abrona
Op woensdag 8 februari 2017 gaat deTweetFabriek bij lunch café Kunst en Koffie in Kockengen een leuke actieve workshop verzorgen aan alle medewerkers. Wat is er wel en niet leuk aan internet en wat zullen we afspreken over omgaan met elkaar op sociale media?
Dimence Jeugd GGZ
Dimence Jeugd GGZ
Op 20 en 28 juni 2016 verzorgde deTweetFabriek in opdracht van Bureau Jeugd en Media een geaccrediteerde training over Zorg en Media aan ruim 20 medewerkers van Dimence Jeugd GGZ in Zwolle.
Cordaad Welzijn
Cordaad Welzijn
De werkers van Cordaad Welzijn zijn door DeTweetFabriek een dagdeel bijgepraat over mediawijsheid en sociale media. Daarnaast is er actief aandacht geweest voor samenwerken aan sociale media met doelstellingen om nog beter online te kunnen (samen)werken.
Familieraad Gooi en Vecht
Familieraad Gooi en Vecht
Op 13 april verzorgde de familieraad Gooi en Vecht een thema avond over de gevaren van Sociale Media. De focus lag deze avond op de vervelende kanten van sociale media die plaats kunnen vinden. DeTweetFabriek verzorgde een lezing over de risico’s van het internet, maar vergat natuurlijk ook  niet de leuke kanten ervan. Meer over deze avond lees je hier .
Nederlands Jeugdinstituut
Nederlands Jeugdinstituut
In Maart 2016 komt er een nieuwe publicatie van het Nederlands Jeugdinstituut en Mediawijzer over ‘Media en Kinderen met een LVB’ . Aan deze publicatie heeft DeTweetFabriek een grote bijdrage mogen leveren.
Stichting Zorgboeren Zuid Holland
Stichting Zorgboeren Zuid Holland
Voor Stichting Zorgboeren Zuid Holland verzorgde DeTweetFabriek een workshop aan 30 zorgboeren over sociale media, internet en hoe daarmee om te gaan tijdens de dagelijkse werkzaamheden.
Lister
Lister
Voor Lister verzorgde DeTweetFabriek een workshop op de Nieuwjaars conferentie in Nieuwegein en een inspiratiesessie voor de medewerkers van Lister. Verslag volgt op de site.  
Oosterpoort
Oosterpoort
Voor 35 medewerkers van Oosterpoort verzorgde DeTweetFabriek in opdracht van Bureau Jeugd en Media een dag vol met kennis en actieve opdrachten over sociale media en mediawijsheid. Oosterpoort had in 2011 al eens een volle nieuwsbrief over het gebruik van sociale media.
KJ Psychologen
KJ Psychologen
In opdracht van Bureau Jeugd en Media verzorgde DeTweetFabriek een thema avond over sociale media aan de medewerkers van KJ Psychologen, Praktijk InPetto , Praktijk Memo en Trivers  uit Brabant.
Kennisplein
Kennisplein
Tijdens het begeleiderscongres LVB op 25 november 2015 verzorgde DeTweetFabriek in opdracht van Bureau Jeugd en Media een workshop over LVB en Sociale Media. Een verslag van dit congres lees je hier .
Sentro pa Guia Edukashonal (SGE)
Sentro pa Guia Edukashonal (SGE)
Voor Sentro pa Guia Edukashonal verzorgd DeTweetFabriek op 18 en 19 november 2015 tijdens de Conferentie Mediawijsheid op Curacao een tweetal lezingen en workshops over de voor en nadelen van sociale media voor jongeren, E-Inclusie en Media en jongeren met een licht verstandelijke beperking. Tico Vos maakte een beeldverslag van de eerste dag.  
Lijn 5
Lijn 5
Voor Lijn5 heeft DeTweetFabriek in samenwerking met GZ Psycholoog Andries Schilperoord een Share en Learn bijeenkomst gegeven aan 50 zorgprofessionals in de regio Hoorn. We hebben de deelnemers inzicht gegeven in het begrip ‘licht verstandelijk beperkt‘ en de hiermee samenhangende kansen en risico’s van de digitalisering, het internet en de sociale media.    
Pluryn
Pluryn
Bij Pluryn heeft DeTweetFabriek een deskundigheidsbevordering verzorgd voor een groep begeleiders van verschillende leefgroepen. Samen hebben we gesproken over de trends, de risico’s en de kansen die het internet, Apps en sociale media met zich meebrengen.
Nederlands Jeugd Instituut
Nederlands Jeugd Instituut
Voor het NJI heeft DeTweetFabriek mogen meeschrijven aan de toolbox ‘Media? Gewoon opvoeden’ . DeTweetFabriek heeft haar kennis mogen toevoegen aan het hoofdstuk ‘Kinderen met een LVB’. Hieronder is de toolbox te downloaden.    
Politie Gooi en Vechtstreek
Politie Gooi en Vechtstreek
Voor het complete team wijkjeugdagenten heeft DeTweetFabriek samen met twee acteurs een workshop gegeven over jongeren met een licht verstandelijke beperking. De vraag: “Wat is een licht verstandelijke beperking precies en hoe kun je met deze jongeren in gesprek?” stond centraal tijdens deze workshop.      
Mediawijzer
Mediawijzer
De week van de Mediawijsheid stond in 2014 in het teken van de Kinderrechten. DeTweetFabriek heeft via een expertsessie kennis mogen bijdragen aan het manifest ‘Recht op Mediawijsheid’ dat later is aangeboden aan Kinderombudsman Marc Dullaert.
’s Heeren Loo
’s Heeren Loo
Samen met twee cliënten heeft DeTweetFabriek het spel Sociale Slimmeriken van ’s Heerenloo in de praktijk mogen uittesten en heeft hierover  een recensie geschreven.
Kennisnet
Kennisnet
In opdracht van Bureau Jeugd en Media heeft DeTweetFabriek samen met Kennisnet een expertsessie georganiseerd met experts op het gebied van jongeren met een licht verstandelijke beperking. Deze sessie resulteerde in een rapport ‘LVB Jeugd en Sociale Media’. Er zijn  Kamervragen gesteld door Marit Volp en Loes Ypma en antwoorden gegeven door Staatssecretaris Teeven. In de NOS uitzending ( link ) op 9 november 2014 is er aan het rapport aandacht besteed. Download het rapport
Amerpoort
Amerpoort
Voor Amerpoort verzorgd DeTweetFabriek samen met Appcoach de teamtrainingen “Cliënten en Internet” aan de begeleiders en workshops aan de cliënten en bewoners over sociale media.
Ipse de Bruggen
Ipse de Bruggen
Bij Ipse de Bruggen heeft DeTweetFabriek een aantal teamtrainingen verzorgd aan de begeleiders over hoe je jongeren met een verstandelijke beperking op de leefgroep begeleid bij het gebruik van internet en sociale media.
Unicef en Mediawijzer
Unicef en Mediawijzer
Tijdens de Kinderrechtentop in November 2014 heeft DeTweetFabriek op opdracht van Mediawijzer.net invulling mogen geven aan een ronde tafel sessie. De centrale vraag tijdens deze tafelsessie was; “Hoe zorgen wij ervoor dat kinderen met een verstandelijke beperking, zelfstandig en online kunnen spelen?”. De uitkomsten en commitments die gemaakt zijn tijdens deze top download je hier: December 2015 Lees hier de follow-up van Unicef.
ROC Midden Nederland
ROC Midden Nederland
Op het ROC Zorg en Welzijn aan de Vondellaan te Utrecht heeft DeTweetFabriek een aantal gastlessen gegeven aan BBL en BOL leerlingen over de impact van de digitalisering op hun werk.
Kentalis
Kentalis
Voor Kentalis heeft DeTweetFabriek een dagdeel invulling gegeven over mediaopvoeding in de begeleiding van hun jongeren. Samen met de 25 deelnemers is er stil gestaan bij de theorie, de rol van de begeleider en hoe je media verwerkt in het zorgplan van de jongeren.  
Movisie
Movisie
Tijdens de ‘ De Week van de Sociale Technologie’ van Movisie heeft DeTweetFabriek in 2013 en 2014 een aantal workshops verzorgd over mediawijsheid in de zorg.
Leger des Heils
Leger des Heils
Voor het Leger des Heils in Amsterdam ontwierp DeTweetFabriek voor een teammiddag met 50 deelnemers een creatief en actief offline spel volledig gericht op Media, Digitalisering en Sociale Media. Zoek jij voor jouw team ook een gezellige en informatieve manier om meer te weten te komen over sociale media? Informeer naar de mogelijkheden via het contactformulier .  
Nationaal MediaCoach
Nationaal MediaCoach
Voor de opleiding Mediacoach van het NOMC heeft DeTweetFabriek in de adviesraad als zorgprofessional haar bijdrage kunnen leveren vanuit de werkvloer aan het curriculum van de opleiding.