X
Menu
X

Aanbod voor professionals

DeTweetFabriek verzorgde workshops, lezingen, deskundigheidsbevordering en teamtrainingen bij verschillende zorgorganisaties. Een indruk van de inhoudelijke mogelijkheden;

Teamtraining
Samen met je team een hele dag aan de slag met mediaopvoeding. Wat komt er allemaal kijken bij het mediawijs maken van je cliënten/bewoners? Je wordt volledig bijgepraat over alle digitale ontwikkelingen, ontdekt de verschillende niveaus van de mediawijsheid competenties, je gaat met elkaar in gesprek over een professionele werkhouding, de ethische kant van mediabegeleiding, je eigen visie en die van de zorgvrager. We doorlopen het traject van casus tot zorgplan en maken als afsluiter concrete teamdoelen voor de komende maanden. Een zeer uitgebreide dag die ervoor zorgt dat mediaondersteuning goed geïntegreerd wordt in jullie werkmethodiek. De teamtraining is altijd maatwerk en zal worden aangepast aan de wensen van de opdrachtgever en is geschikt voor zorgprofessionals werkzaam in de gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg, buurt en wijkteams. Deze training is geaccrediteerd in de vrije ruimte bij Registerplein. Indien u daar gebruik van wilt maken kunt u deze training inkopen bij Bureau Jeugd en Media. Meer info.

Dialoog over Media
De smartphone, Tablet en Laptop zijn steeds vaker een vast middel om je werk als professional invulling te geven. Ondanks de weerstand die we vaak voelen tegen digitaal versus het Face-to-Face contact komen we er niet meer onderuit. De organisatie verwacht iets van je, de client gebruikt het al en doet hierin regelmatig een beroep op je. Het vinden van een goede balans rond het werken met digitaal is soms een zoektocht. Wel of niet je werktelefoon aan op een vrije dag? Wel of niet via WhatsApp contact hebben met cliënten? Mailen we wel of niet met zorgmijders? Is die groepsapp met collega’s eigenlijk wel zo leuk en makkelijk als we steeds zeggen? Tijdens de Dialoog over Media gaat DeTweetFabriek samen met jouw en/of je team in dialoog over al deze vraagstukken die natuurlijk bol staan van de dilemma’s, ethiek en afstand en nabijheid met als doel te komen tot een goede onderlinge afstemming rond deze vraagstukken.

Workshop: Apps en Tools 
Er zijn de afgelopen jaren veel Apps en Tools gemaakt rond die interessant zijn voor zorgprofessionals. Apps die je als begeleider helpen bij je werk als voorlichter, ondersteuner, opvoeder bij thema’s als seksualiteit en middelengebruik. Maar ook zijn er Apps die jouw cliënten kunnen ondersteunen als jij er zelf even niet bent. Wat is er allemaal online (apps) en offline (bordspellen/mappen) beschikbaar om begeleiders handvatten te bieden hierbij? Duik een middag in de beschikbare en aanwezige tools die er nu zijn voor het geven van professionele mediabegeleiding en kijk welke tool er geschikt is voor jouw cliënten/bewoners.

Workshop: Wie is de mediamaster?
Vrolijk je themadag op met een middaggedeelte over sociale media. Een middag vol met grappige spellen, quizvragen en opdrachten over internet, sociale media en games. Wie heeft er de meeste kennis over sociale media? Wie maakt de mooiste selfie en wie krijgen we in actie met een spetterende vlog? Gezellig met je team een middag samen aan de slag met sociale media…maar dan anders.

Workshop: Praten over internet
Praten en luisteren; daar gaat het om bij mediabegeleiding. Maar hoe ga je in gesprek over internet? Welke vragen kun je stellen? Weet ik wel genoeg over internet en sociale media? Tijdens deze workshop leer je de juiste vragen te stellen en hoe je het beste kunt luisteren.

Deskundigheidsbevordering: Grooming
Werk jij met jonge minderjarige kinderen? Zorg dan dat je voldoende weet over de risico’s die zij lopen bij het gebruik van internet en sociale media. Leer hoe je ze kunt beschermen tegen deze gevaren. Wat is grooming eigenlijk? Waar moet je op letten? Wat doe je als je ermee te maken krijgt als professional?

Deskundigheidsbevordering: Sexting
Wat als je werkt met jongeren die meer online flirten dan in het fietsenhok friemelen? Wat is sexting? Wat is verstandig bij sexting? Hoe cliënten begeleiden hierbij? Wanneer is het leuk, waar gaat het over in iets strafbaars? Welke normen en waarden loop je zelf tegenaan? Welke stappen kan je als zorginstelling ondernemen als er sprake is van ongewenste beelden?

Deskundigheidsbevordering: Gamen en gameverslaving
Wat is gamen? Welke games zijn er? Wat is er leuk aan gamen? Wanneer gaat gamen over in een gameverslaving? Wat is een gameverslaving? Waar herken je een gameverslaving aan? Welke middelen kan je inzetten om iemand te ondersteunen?

Deskundigheidsbevordering: Autisme en Gamen
Uit onderzoek blijkt dat mensen met autisme graag gamen. Maar wat als dit overmatig wordt en leidt tot problemen in het dagelijks leven? Welke middelen zijn er om jongeren met autisme hierbij de ondersteunen?

Deskundigheidsbevordering: LVB en Sociale Media
Mensen een licht verstandelijke beperking zijn ook online actief. Het internet zorgt voor een laagdrempelige manier van communiceren en biedt veel kansen voor deze doelgroep. Met regelmaat lopen deze jongeren ook tegen de gevaren aan van sociale media. Oplichting, loverboys, gameverslaving en ongewenste naaktfoto’s zijn veel voorkomende problemen. Tijdens deze training leer je wat een Licht verstandelijke beperking inhoud. Waarom deze doelgroep extra kwetsbaar is, tegen welke online problemen lopen deze mensen aan en wat  daar de reden van is.

Deskundigheidsbevordering: Online Gokken
Heb je cliënten/bewoners die veelvuldig online gokken en wil je hier meer over weten? Laat je bijpraten over wat online gokken eigenlijk is, hoe werkt het eigenlijk? Wat is de stand van zaken met de legalisering van het online gokaanbod? Wat doet de overheid eigenlijk om kwetsbare mensen te beschermen? En wat kan jij zelf doen?

Neem contact op met DeTweetFabriek voor meer informatie, de maatwerkmogelijkheden en een offerte.